הבשר האדום הוא אחד מהמוצרים אשר נמצאים במחלוקת העזה ביותר מבחינת המלצות התזונאים.

מצד אחד מדובר במנה המכילה אחוזי שומן גבוהים, ומצד שני ערכי חלבון וברזל גבוהים במיוחד.

קשה להמליץ על תזונה המתאימה לכל בני האדם.

עבור חלק מהאנשים צריכת בשר היא חיונית, ועבור אחרים היא אינה מומלצת בכמויות גדולות.

במאמר זה נציג שיקולים שיעזרו לכם לקבל החלטה.

 

לכל אדם צרכים שונים מבחינת התזונה

התזונה שלנו חייבת להתאים לגופנו. האוכל אשר אנו אוכלים, עובר המון תהליכים בתוך גופנו. לכל אדם מאפיינים פיזיולוגיים ייחודיים, הקובעים את מידת ההתאמה שלו לצריכת מזון מסוים. צריכת בשר, ובעיקר בשר אדום, יכולה לגרום לאנשים מסוימים לחוש כבדים וחסרי אנרגיה לאורך כל היום, ולאחרים לחוש פרץ של התרגשות ותחושת אושר עילאי. עבור אנשים אשר סובלים מהשמנה, ומעודף כולסטרול בדם, יתכן שרצוי להגביל את צריכת הבשר היומית. אנשים אחרים, אשר מבצעים פעילות גופנית ושואפים לפתח שרירים, יוכלו לאכול כמות אדירה של בשר אדום שיתמוך בכך. הצרכים השונים של כל אדם מבחינת התזונה הם אינם השיקול היחיד בנושא. אנשים אשר אוכלים עם הבשר מזון מעובד ועתיר פחמימות, יסבלו יותר מהשמנה ומתסמונת מטבולית, בעוד שאחרים הנמנעים מפחמימות יוכלו לצרוך כמות אדירה של בשר ולשמור על המשקל.

 

לכל סוג בשר יש ערך תזונתי אחר

כאשר אנשים מדברים על בשר, בין אם מדובר על קרניבורים מושבעים הגולשים באתר grill.co.il להנאתם או על אנשים חסרי הבנה בתחום, מדברים לרוב על בשר פרה. חשוב להדגיש, שלכל נתח יש ערכים תזונתיים שונים וייחודיים לו. כאשר מדברים על בשרים אחרים, כמו בשר עוף, דגים או כבש, ההבדלים הופכים להיות עצומים. חזה עוף למשל, מכיל כמויות אדירות של חלבונים, ומעט מאוד שומנים ופחמימות, ולכן הוא מזון שכדאי לשלב בכל ניסיון דיאטה וירידה במשקל. בשר אדום לעומת זאת, ובעיקר נתחים רזים כמו הפילה או האנטריקוט, מכילים כמות חלבונים גדולה גם הם, יחד עם ברזל ואחוז שומן ממוצע. לכל נתח בשר ערכים תזונתיים ייחודיים לו, הקובעים במידה רבה את התאמתו לצריכה מסיבית. כבד אווז לדוגמא, אשר אחוז השומן בו עצום, הוא לא מזון שכדאי לצרוך באופן תדיר.

 

ניתן לצרוך בשר בכמות גדולה כחלק מתזונה מאוזנת

בעבר, הפרדיגמה השלטת בקרב גורמי קביעת התזונה, הייתה שיש להפחית למינימום את צריכת השומנים. היום, חל שינוי בעמדה זו. מומחי תזונה רבים חושבים שהאויב האמיתי לבריאות הציבור, הוא מזון מעובד ומלא פחמימות. מזונות אלו, הכוללים לחם, תפוחי אדמה, וכמובן ממתקים ומיצים מלאי סוכר, הם דבר שכדאי להפחית מהתפריט היומי ככל האפשר. אנשים אשר מוציאים אותם לחלוטין מהתפריט, ומחליפים אותם בבשרים עשירים בטעם, נהנים פעמים רבות מבריאות נהדרת, ומתוצאות מעולות בבדיקות הדם. לפני כל ביצוע שינוי תזונתי מקיף, כדאי מאוד להתייעץ ברופא, ולבצע מעקב רציף של בדיקות דם כדי לבדוק את התאמת התפריט לכם.

 

סטייק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *