הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

טיפול במחלת צליאק

טיפול במחלת צליאק

הטיפול היחיד במחלה הוא מניעתי: הסרה של מזונות שכוללים גלוטן מהתפריט. עם ההימנעות מהמזונות הללו שהם ברובם מוצרי מאפה, מתחדשת רירית המעי, חל שיפור בספיגת המזון, והסימפטומים נעלמים.

הטיפול במחלת הצליאק הוא פשוט ביותר ומתבצע אך ורק באמצעות התזונה. התזונה הנכונה במחלת הצליאק צריכה לכלול שני פרמטרים:

* תזונה ללא גלוטן.
* תזונה נכונה ומאוזנת.

חשוב שהתזונה תהיה ללא גלוטן לחלוטין ולא דלת גלוטן, זאת מפני שגם כמויות זעירות של גלוטן יכולות לגרום נזק לחולי צליאק. כלומר, "מולקולה אחת של גליאדין, (החומר הפעיל בגלוטן) יכולה לגרום נזק כמו אלף מולקולות" .

ומדוע חשוב להקפיד באדיקות על הדיאטה?

גם אם נקפיד ביותר על תזונה ללא גלוטן, ישנם גורמים שאינם בשליטתנו. למשל, נוכחות של חיטה, קמח חיטה או עמילן חיטה גלויים חייבת בציון על אריזת המוצר. אך אם נעשה שימוש בקמח או בעמילן כעזר בתהליך הייצור, או כחלק של רכיב אחר (כמו רוטב, תבלינים וכו') , הדבר לא תמיד מצוין מפורשות על התווית. וכך אנו עלולים לצרוך גלוטן ללא ידיעתנו.

בישראל ישנה חובה חוקית לציין לצד רשימת הרכיבים "מכיל גלוטן", כאשר אחד מהרכיבים מכיל גלוטן. לא כל היצרנים מקיימים את הוראות החוק, כך שגם צרכן המקפיד לקרוא את רשימת הרכיבים, עלול לצרוך מוצר המכיל גלוטן. ישנה בעיה נוספת של זיהום משני בגלוטן, הנוצר כאשר מוצר ללא גלוטן מיוצר ביחידה תעשייתית שבה מייצרים מוצרים שכן מכילים גלוטן. רוב מפעלי המזון בישראל אינם בעלי פס ייצור ייעודי נקי מגלוטן.

 
באפשרותך להתחיל תהליך לשינוי תזונתי יחד איתי צור קשר 
לתיאום פגישה 054-8091279


 


חזרה למחלת הצליאק >>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





באותו נושא
מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת