הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

איך תדעו מה לעשות – המלצות לטיפול

איך תדעו מה לעשות – המלצות לטיפול
 

הנקודה החיובית היא שבכל תופעות שסקרנו אין צורך בתרופות. אני נתקלת בכל יום במטופלים הסובלים מהתסמינים האלה או מחלקם וחייבת לציין שבדרך כלל רק שינוי תזונתי משפר או אפילו מעלים את כל התסמינים. לעתים נעזרים גם בפורמולה של צמחי מרפא או תוספים אחרים בהתאם לצורך.  מה שחשוב זו ההתמדה, להתמיד בשינוי התזונתי לאורך זמן ולדעת איך לעשות את השינוי הזה. הסרת הגלוטן מהתפריט איננה כל כך פשוטה, אמנם ניתן לקנות הכל ויש על המדפים ברשתות השיווק את כל התחליפים אך בכל זאת חשוב לקרא את הרכיבים (האותיות הקטנות) ולהחליט אם את זה אנחנו רוצים להכניס לגופינו. אני בייעוץ והכוונה למטופלים מייעצת איך לבנות תפריט חכם ובריא וזאת מניסיוני כצליאקית (גאה) כ-20 שנה.

הטיפול האופטימאלי לכל התופעות בכל המצבים גם יחד זה זיהוי והימנעות מהמזונות הבעייתיים מצד אחד ומצד שני לחזק את המערכת החיסונית ואת עמידות הגוף על מנת שיוכל להתמודד עם כל צרה שלא תבוא.

אלרגיה – על מנת לבטל את ההשפעה של האלרגיה רופא מקופ"ח ימליץ לקחת תרופה אנטי היסטמינית שמצד אחד מעלימה את התסמינים אך גם מביאה איתה שלל של תופעות לוואי כמו כאבי ראש, עייפות ועוד. יש אופציה נוספת והיא לטפל ברפואה הטבעית הגורסת שניתן  לזהות את שורש הבעיה ולהסיר לחלוטין מהתפריט את המזון הגורם להתפרצות האלרגיה ובנוסף לחזק את המערכת החיסונית ואת עמידות הגוף. זה אומר להימנע מאכילת המזון הידוע כבעייתי. כדי לדעת מהו המזון הבעייתי מורידים את המזונות בשיטת האלימינציה ומוסיפים אותם בהדרגה, ניתן גם לטפל בפורמולות של צמחי מרפא שעושים עבודה מצוינת. בכל מקרה כדאי לגשת לאיש מקצוע לקבל הדרכה וייעוץ.

צליאק – נכון להיום, אין תרופה למחלת הצליאק וצריך להתמודד כל החיים עם תפריט קפדני נטול גלוטן. אני עושה זאת כבר 20 שנה ובהצלחה ואפילו בקלות. הטיפול האחד והיחיד הוא להוציא את כל הגלוטן (חיטה, כוסמין, שיבולת שועל, שעורה ושיפון) מהתזונה באופן מוחלט  ולכל החיים. חשוב לדעת איך לעשות זאת וממליצה בחום להגיע לאיש מקצוע ולקבל הדרכה והכוונה להתנהלות ללא גלוטן. החלופה האוטומטית המונחת על המדפים, לצערי, אינה ראויה למאכל ברוב המקרים. המאפים הניתנים לרכישה ברשתות השיווק מבוססים על קמחים מזוקקים ועמילנים של תפוחי אדמה, טפיוקה, קורנפלור וכן הלאה. מכילים שומנים רוויים, סוכר ונתרן ברמות גבוהות, מכילים חומרים משמרים, מייצבים ועוד. היום ניתן להשיג קמח מדגנים מלאים ללא גלוטן ומהם ניתן לאפות יופי של מאפים.

אי-סבילות או רגישות למזון - במקרה של רגישות לגלוטן, גם כאן אין תרופה שתוכל להקל את התסמינים. הטיפול היחיד הוא להוציא את כל הגלוטן מהתזונה. במקרים של רגישות למזונות אחרים פשוט לפי רמת הרגישות פועלים בהתאם וגם כאן איש מקצוע ידריך אתכם איך עושים זאת.  

חשוב לדעת - כל חולי הצליאק סובלים מרגישות ואי סבילות לגלוטן. אך, רק לחלק מהאנשים הרגישים לגלוטן יש צליאק.

מהי מחלת צליאק

 

באפשרותך להתחיל תהליך ריפוי יחד איתי צור קשר 

לתיאום פגישה 054-8091279


חזרה למחלת הצליאק >>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





באותו נושא
מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת