הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

סובלים מצרבת? - מה עושים

סובלים מצרבת? - מה עושים
 


מכירים את הפרסומת ברדוי: "סובלים מצרבת? פנו לרופא שימליץ לכם על תרופה שמתפרקת..." אני מניחה שאתם שומעים אותה כמוני כל מס' דקות. כך פועלת תעשיית התרופות, כאשר נולדת תרופה חדשה מפעילים את כל התותחים להפצת "הבשורה"! זה כל כך אופייני לטיפול ברפואה המערבית - להרגיע את הסימפטום ולא לטפל בשורש הבעיה על מנת לרפא את הבעיה.  


חברים יקרים! יש רפואה אחרת (טבעית) המטפלת באופן ידידותי בתופעות אלה ועל מנת לרפא ולא לטשטש או סתם להרגיע. זו אחת הבעיות הקשורות באופן ישיר לתזונה אז כדאי לטפל קודם בנושא זה. מהי בעצם צרבת ולמה היא גורמת? – תוכן חומצי מהקיבה עולה לוושט והתחושה היא של בעירה באזור בית החזה. הפגיעה בריריות המצפות את קנה הוושט מהירה ועלולה לגרום לדלקת מקומית.

 

ברוב המקרים הבעיה אינה עודף חומציות בקיבה אלא חוסר חומציות. הצרבת היא תגובת יתר של הקיבה בניסיון לאזן את המחסור במיצי קיבה. לפיכך חשוב להימנע ממזונות בסיסיים שיגרמו להפרשה מוגברת של חומצה בקיבה.  הנטייה הראשונית היא לשתות חלב וזה בדיוק מה שלא מומלץ לעשות, על אף, שתהיה רגיעה זמנית בתחושת הבערה. לעומת זאת כדאי לשתות מיץ לימון סחוט טרי מדולל במים, זה לא יעודד את הפרשת חומצות הקיבה.

 

ברפואה הקונבנציונאלית הטיפול הוא מתן תרופה המעכבת הפרשת החומצה ההידרו כלורית בקיבה. התרופות נוגדות החומצה הן: לוסק, אומפרזול ואומפרדקס (אותה תרופה בשמות מסחריים שונים). יש כמובן תופעות לוואי כמו לכל תרופה, ורובן שכיחות כמו כאב ראש, שלשול, עצירות, כאבי בטן, בחילה, הקאות וגזים. תופעות לוואי נדירות יותר יכולות להיות סחרחורות, תחושת נימול, הפרעות שינה, מחלת כבד, פריחה וגירוד, גדילת שדיים בקרב גברים, יובש בפה, פטריות בפה או בגרון, אלרגיה, קוצר נשימה, התנפחות הפנים, השפתיים, הלשון והגרון, חום, כיבים בפה ועוד. חשוב להדגיש, כל זה כתוב בעלון לצרכן.

 

הגורמים לצרבת:

מזון חריף, מתובל, מטוגן ועתיר שומן.

שתיית קפה מוגברת, אלכוהול ועישון.

ארוחות כבדות המעיקות ומאתגרות עת מערכת העיכול.

חלבונים מהחי כגון בשר, עוף, ביצים ומוצרי חלב – מזונות אלו דורשות כמויות של חומצות קיבה לעיכולם.

שתיית משקאות מוגזים וממותקים. משקאות אלה עשירים בחומצה זרחתית הפוגעות בריריות הוושט והקיבה.

חיידק ההליקובקטר פילורי – אחד התסמינים הם צרבות (בין היתר).

 

טיפים לטיפול בצרבת:

 

ראשית חשוב להימנע מכל אותם גורמים שציינתי וזה לכשעצמו יכול לשפר מיידית את המצב, כמו כן כדאי לאמץ גם את ההמלצות הבאות:

 
מומלץ לחלק את הארוחות למנות קטנות לאורך כל היום.

מומלץ לבנות תפריט צמחוני (לפחות לפרק זמן כדי לשקם את הריריות) המבוסס על פירות וירקות, דגנים וקטניות. מזונות אלה אינם דורשים הפרשה גבוהה של חומצות קיבה לעיכולם.

להימנע מירקות חומציים כגון עגבנייה, פלפל, חציל, שום ובצל בעיקר חיים או לא מבושלים.

חליטת עלי מנטה אמנם מרגיעה שרירים תפוסים ותכונת המנטה היא לקרר, כך, שההיגיון אומר לשתות עלי מנטה על מנת להרגיע את תחושת הבעירה בקיבה. אך לא כך הדבר, מאחר ויש למנטה תכונה של הרפיה היא מרפה גם את השסתום בין הקיבה לוושט ובכך מאפשרת למיצי הקיבה לעלות למעלה לוושט. הימנעו משתיית תה ועלי מנטה.

חליטות צמחים יכולות לעזור ולהרגיע והצמחים המומלצים הם: תה קמומיל, שומר, שוש קרח (ליקוריץ), אניס. כפית בכוס מים רותחים, לכסות ל-10 דק', לסנן ולשתות במהלך היום ובעיקר לפני השינה.

כדאי
להתייחס למצב הנפשי להשתחרר מסטרס ולהתחבר לטכניקות הרפיה והרגעה כגון יוגה, טאי-צ'י מדיטציות, תרגילי נשימה ועוד.   

 

לסיכום: הימנעו מהגורמים שציינתי, כמו כן אמצו את ההמלצות והיכנסו לאורח חיים בריא הכולל גם ספורט וטכניקות הרפיות.

 

 



באפשרותך להתחיל תהליך ריפוי יחד איתי צור קשר 
לתיאום פגישה 054-8091279

חזרה לאינדקס מחלות >>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





באותו נושא
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת