הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

זיהום המזון

זיהום המזון

המזון שאנו כל כך ממליצים לאכול וללא הגבלה הרי הם הירקות והפירות שהטבע ברוב טובו מעניק לנו. חלקו הגדול מרוסס, מדושן ומכיל הורמונים ואנטיביוטיקה הרבה מעבר לתקן המאושר, להלן כמה מילים על הנושא:

דישון הירקות והפירות - הדישון בחומרים כימיים גורם לכך שהפירות והירקות יהיו עסיסיים וגדולים יותר. דשנים כימיים מזרזים את תהליך הצמיחה ומנפחים את הפרי הרבה מעבר לגודלו הטבעי. כתוצאה מכך הפרי, שמבשיל מהר יותר, לא מספיק לפתח אותו ריכוז של ויטמינים ומינרלים שהיה מפתח בתנאים טבעיים.

ריסוס הירקות והפירות - חומרי הדברה משמידים חרקים ופטריות באמצעות רעלים חריפים, כמו זרחן או ניקוטין, שאם הם חודרים לגופנו, הם עלולים לגרום לדלקות בפה, במעיים, בקיבה ובוושט. חלק מחומרי הריסוס מכילים רעלים שעלולים לגרום להתפתחות מחלות הפוגעות במערכת העצבים. מה כדאי לעשות? - העדיפו פירות וירקות עם קליפה עבה שאותה ניתן לקלף, כמו פרי הדר, בננות ואבוקדו, או פירות וירקות שיש להם מעט מזיקים ולכן לא מרבים לרסס אותם, כמו תאנים, פפאיה וחרובים. בכל מקרה, שטפו היטב במים וסבון את הפירות והירקות שאתם קונים. דבר נוסף כדאי לקנות מזון אורגני. את הפירות והירקות שמרוססים בכמויות גדולות ואשר נהוג לאכול עם הקליפה, כמו תפוחי עץ, אגסים, משמשים, אפרסקים, ענבים, שזיפים ותות שדה, רצוי לקנות בחנויות אורגניות.

הורמונים - ניתנים לבעלי חיים, בעיקר לבקר, והם חודרים גם למוצרים אחרים מהחי, כמו ביצים, חלב ומוצריו. מטרתם של ההורמונים להגדיל את תוצרת הבשר והחלב. בארצות הברית, למשל, מרבים להשתמש בהורמון גדילה לגידול פרות, מה שגורם להן להשמין ולהגביר את ייצור החלב. האמריקאים מאשרים את השימוש בהורמון הגדילה ללא הגבלה, אבל האירופים אסרו את השימוש בו, בטענה שהוא עלול לסכן את הבריאות ומשום שלטענתם, הוא גורם למחלות קשות לבעלי חיים. ישראל, שהתירה בעבר את השימוש בהורמון לצורכי ניסוי בלבד, החליטה לאמץ את הגישה של האיחוד האירופי ואסרה לחלוטין כל שימוש בהורמון הגדילה. למרות האיסור על השימוש בהורמון גדילה, אין שום ביטחון שהמגדלים עומדים בזה ואין אכיפה של החוק. ההוכחה לכך, היא שתנובת החלב בישראל היא מהגבוהות בעולם. חוץ מהורמון הגדילה, גם אסטרוגן, המצוי באופן טבעי בגופן של פרות, עלול לפגוע בבריאותנו. האסטרוגן מגיע אלינו בעיקר באמצעות החלב. זאת משום שהמגדלים חולבים את הפרות כשהן בהריון, כדי למצות את תנובת החלב עד תום, והחלב שאנו צורכים ונותנים לילדנו עשיר באסטרוגן.

הנזק שגורמים מוצרי חלב עשירים באסטרוגן הוא בעיקר לנשים. תוספת האסטרוגן מגבירה את הסיכון של נשים לחלות בסרטן שד ובסוגי סרטן אחרים הקשורים למערכת הרבייה הנשית. יש הקושרים את מקרי סרטן השד הרבים בארצות הברית לחלב שהופק מפרות הרות. הבעיה חמורה עוד יותר מפני שאין כל דרך לזהות עקבות של הורמונים בחלב ובבשר, ולכן הצרכן הישראלי לעולם איננו יודע האם החלב שהוא שותה או הבשר שהוא אוכל מכילים הורמון גדילה או אסטרוגן בכמויות גדולות.

אנטיביוטיקה - השימוש באנטיביוטיקה נועד לשמור על בריאות בעלי החיים ולמנוע תמותה שלהם ממחלות. המשמעות של אכילת בשר עם שאריות אנטיביוטיקה היא שאנחנו נוטלים בעצמנו את האנטיביוטיקה, שהיא חומר שהורס את איזון החיידקים בגוף הכולל חיידקים טובים וחיידקים פתוגנים במעיים. אנטיביוטיקה אף עלולה לשנות את תמונת הדם ולפגוע בכדוריות הדם הלבנות ובקרישת הדם ולהחליש את הלב. אז מה כדאי לעשות? - להוריד מהתפריט כמעט לגמרי את מוצרי חלב הפרה. מדי פעם ניתן לצרוך מוצרי חלב עזים וכבשים אורגניים. לחלב יש חלופות נוספות כגון חלב סויה, חלב אורז וחלב שקדים. מאחר ואני לא הייתי סומכת על משרד החקלאות אני מציעה גם לכם לחשוב פעמיים לגבי בשר בקר. העדיפו אכילת דגים על פני בשר, משום שבשרם של דגים נקי מאנטיביוטיקה. אם אתם מתעקשים על בשר, העדיפו בשר של בעלי חיים שגדלו בתנאים אורגניים והעדיפו בשר עוף והודו על פני בשר בקר, כי המגדלים לא מרבים לתת הורמונים לעופות. דבר נוסף שכדאי לתת עליו את הדעת, איברים פנימיים של החיה. הימנעו מאכילת איברים פנימיים, במיוחד כבד, שנחשב למסננת של הרעלים בגוף, ולכן הוא עשיר ברעלים כגון אנטיביוטיקה והורמונים שניתנו לבעל החיים.

קרינה רדיואקטיבית - מיועדת להאריך את חייהם של מזונות יבשים ולהשמיד עובש וחיידקים לא רצויים. בארצות אירופה חלק מהמדינות מאשרות להקרין את המזונות ואפילו מגדילים לעשות ומקרינים גם דגים ושרימפס ובחלק מהמדינות אוסרים על כך לחלוטין. בישראל קובעות תקנות משרד הבריאות שמותר להקרין רק פירות יבשים, אגוזים, ירקות ותבלינים, וכן פולי קפה. מי שמבקש להקרין מזונות אחרים, חייב לקבל אישור ממשרד הבריאות. כן חייב היצרן לסמן על גבי האריזה את העובדה שהמזון הוקרן.

מה רע בכך שמקרינים לנו את המזון? - מבדיקה מעבדתית שנערכה על ידי הארגון האמריקאי Public Citizen, שעוסק בבריאות ואיכות הסביבה, עולה שתהליך ההקרנה הורס חלק ניכר מהוויטמינים. העובדה שחיי המדף של המוצרים מתארכים, גורמת לכך שהם נמכרים כשהם לא טריים, מה שמגביר עוד יותר את הפגיעה בכמות הוויטמינים. מעבר לכך, עוצמת הקרינה בה משתמשים להקרנת מזון, גבוהה פי מאות מיליונים מקרינה של צילום רנטגן. התוצאה היא פגיעה במולקולות של המזון, מה שגורם להיווצרות חומרים שחלקם רעילים ומסרטנים, כמו רדיקלים חופשיים. פגיעתם של הרדיקלים החופשיים רעה במיוחד, משום שהם אלה אשר גורמים לשורה של מחלות כולל סרטן.

ומה בכל זאת ניתן לעשות? - השתדלו לקנות מזון מתוצרת הארץ ולא מזון מיובא, משום שהמזון המיוצר בארץ כמעט שאינו מוקרן, בשל מחירה היקר של הפעולה הזאת. העדיפו מזונות יבשים שעברו תהליך ייבוש בשמש. במקרה כזה יופיע על האריזה הכיתוב "Sun Dry", וזה בהחלט עדיף על פני ייבוש שנעשה באמצעות הקרנה.

קירור ואבחלה בירקות ופירות – ירקות ופירות גדלים בהתאם לעונתם. הקירור והאבחלה מיועדים לכך שנוכל להשיג את המזון בכל העונות ללא שום קשר למה שהטבע אמור לספק לנו בעיתו. הקירור שומר על הטעם ומונע התרבות חיידקים ועובש, ובכך מאריך את חיי המדף. דרך נוספת לשמור על חיי מדף ארוכים, המיועדת לתפוחים למשל, היא טבילתם במעטה של שעווה. האבחלה, לעומת זאת, מיועדת להקדים את ההבשלה של חלק מהפירות, כמו בננות ולימונים.

אז מה רע בזה? - חלק מהירקות והפירות מאבדים את ערכם התזונתי לאחר קירור ממושך. ירקות עליים למשל, מאבדים כמעט את כל נוגדי החימצון שלהם לאחר שבוע במקרר. באשר לירקות ופירות אחרים, אלו יכולים להישאר במקרר ללא הגבלה, כל עוד הם לא מאבדים צבע.

מה כדאי לעשות? - השתדלו לקנות פירות וירקות טריים, בעיקר ירקות עליים, שנקטפו באותו יום. ירקות עליים כדאי לארוז בניילון ולאחסן בקירור, בטמפרטורה שבין 1 ל-4 מעלות. אל תחזיקו את הירקות והפירות יותר מדי זמן במקרר. במיוחד כאשר מדובר בירקות עליים, אל תשאירו אותם במקרר יותר משלושה ימים. לאחר מכן קנו ירקות טריים.

תזונת העולם המודרני

 
באפשרותך להתחיל תהליך ריפוי יחד איתי צור קשר 

לתיאום פגישה 054-8091279


 

חזרה לסרטן - מחלת המאה >>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





באותו נושא
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת