הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

החלטנו לאכול במסעדה – מה נשאל?

החלטנו לאכול במסעדה – מה נשאל?


חדשות לפרקים אני נשאלת "איך מסתדרים כשיוצאים למסעדה"? הרי זה חלק בלתי נפרד מהנאות החיים ואנו הצליאקים לא אמורים להימנע מזה. אז להלן השאלות שכדאי לשאול את המלצר:

• רוטב סויה הוא אחד המכשלות במסעדות המטבח הסיני-תאילנדי. סויה מכילה גלוטן ורוטב סויה מצוי ברוב הרטבים, המשרים והמאכלים (המוקפצים למיניהם בין השאר).

• הסושי נראה מזון בריא ותמים למראה אך טומן בחובו מלכודת לצליאקים. הסושי עשוי מאורז עם חומץ אורז, החומץ אורז מכיל גלוטן. לכן יש לוודא שאת הסושי שלכם מכינים רק מאורז וללא החומץ אורז.

• מומלץ להביא סויה ללא גלוטן מהבית (ניתן לקנות בכל בית טבע) ולבקש שישתמשו בה להכנת המנה שלכם.

• שמן הטיגון משמש לטיגון חצילים בציפוי חיטה, תפו"א בציפוי תבלינים עם חיטה (פוטייטוס), פלאפל המכיל קמח. חשוב לוודא שהשמן במנה שלכם חדש ולא שימש קודם לטיגון מזון כלשהו. כך גם תרוויחו שמן פחות מחומצן.

• גלידות עשויות להכיל גלוטן, גלידות בטעם פרורי עוגיות, בראוניז, כיף-כיף וכן הלאה העלול לגרום לזיהום משני. להיזהר בעיקר מגלידת שוקולד וגלידת ווניל.

• קרש חיתוך מעץ, כפות עץ וכן הלאה עשויים להיות מקור לזיהום מאחר וגלוטן עלול להסתתר בין סיבי העץ. רצוי לשאול, לעדכן ולהעביר את המסר למטבח המסעדה.

• רטבים לסלטים עלולים להכיל גם הם גלוטן, מומלץ לבקש רוטב המורכב משמן זית ולימון בלבד.

טיפול במחלת הצליאק

 

באפשרותך להתחיל תהליך לשינוי תזונתי יחד איתי צור קשר 
לתיאום פגישה 054-8091279

חזרה למחלת הצליאק >>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





באותו נושא
מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת