הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

פסח - עוגת פרג, קוקוס ושקדים

פסח


חומרים:

7 ביצים גדולות מופרדות בטמפ' החדר

300 גרם חמאה רכה

11/2 כוס סוכר

שקית סוכר וניל (או תמצית)

קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

1 כוס קוקוס

100 גר' שקדים טחונים

300 גרם פרג טחון דק טרי

3 כפות קמח ללא גלוטן "קונדיטור"

1/2 שקית אבקת אפיה

 

אופן ההכנה

 

      1.     להקציף היטב חמאה רכה עם חצי כמות הסוכר לתערובת רכה ואוורירית.

2.     להוסיף את החלמונים אחד אחד (ברגע שהחלמון נבלע בתערובת לגמרי להוסיף את הנוסף).

3.     לערבב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים ולהוסיף לתערובת החמאה המוקצפת בערבוב עדין.

4.     להקציף את החלבונים  עם קורט מלח  ויתרת חצי כמות הסוכר לקצף סמיך, אך לא קשה מידי.

5.     להוסיף בתנועות קיפול לתערובת החמאה והפרג עד לקבלת מרקם אחיד והומוגני.

6.    להעביר את התערובת לתבנית משומנת ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות..

7.    רצוי לאפות בטורבו תחתון 10 דק' ראשונות ולהעביר לטורבו רגיל להמשך אפיה עד כ-30 דק'. 



חג אביב שמח!



 

 

 

 

 

 

 

 



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת