הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

עוגיות פריכות במגוון טעמים - ללא גלוטן

לבצק:

3 כוסות קמח 'רב-תכליתי' ללא גלוטן
2 ביצים
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל / 2 כפיות תמצית ווניל
3/4 כוס סוכר חום
3/4 חמאה (175 גר')
1/4 כוס שמן זית

למילוי:

ישנן כמה אפשרויות למילוי. מומלץ להכין כשניים שלוש סוגי מילוי בקערות שונות, לחלק את  הבצק המרודד לשלוש, ולמרוח כל שליש בסוג שונה של מילוי ואז באפייה אחת מרוויחים שלושה סוגי עוגיות!!!
האפשרויות הן:
1. ממרח תמרים – למרוח מעל הבצק ומעליו אגוזי מלך שבורים גס.
2. ממרח ריבה שאתם אוהבים (ללא תוספת סוכר) ומעליה קינמון.
3. ממרח פרג מוכן (ניתן להשיג בכל רשתות השיווק).

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל חומרי הבצק למערבל ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אחיד. אם לא מתאחה מספיק טוב, מוסיפים רבע כוס מים.
2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים.
3. מרדדים על גבי משטח את הבצק בצורת מלבן.
4. מורחים מעל הבצק את ממרח הנבחר.
5. מגלגלים לרולדה צרה וארוכה ופורסים אותה לעוגיות.
6. מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה ואופים בתנור מחומם מראש בחום של 175 מעלות עד שהעוגיות מתקשות, מוציאים את התבנית.
7. מחכים שהעוגיות יתקררו, מאחסנים בכלי סגור היטב.
8. ניתן להקפיא חלק מהכמות, מעולה בהקפאה.


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת