הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

טו' בשבט - עוגת בריאות

טו' בשבט

 

חומרים:

 300 גר' אגוזים מה שיש בבית (פיסטוק, קשיו, מלך, פקאן לא קלוי)

400 גר' פירות יבשים (תמרים, משמש, דבלים, קליפות הדרים)

 

11/2 כוסות קמח 'רב תכליתי'

1/2 כוס קמח תפו"א / טפיוקה

כפית אב' אפיה

קליפה מגוררת מתפוז אחד

מיץ מתפוז אחד

גביע יוגורט / רסק תפוחים

2 כפות סילאן

2 ביצים

 

1/2 כוס שמן קוקוס

1 כף קינמון (לא חובה)

2 טיפות מי זוהר (לא חובה)

 

הוראות הכנה:

  1.       לקצוץ את האגוזים והפירות היבשים שבחרתם לתוך קערה ולערבב ביחד.

2.      להוסיף לקערה את הקמח.

 

3.      לערבב את כל החומרים הנוזליים בקערה נפרדת ולאחד את התערובות. לערבב עד              לקבלת מרקם אחיד.

4.      מעבירים לתבנית עגולה או ל-2 תבניות אינגליש קייק מסיליקון.

5.      להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ולאפות כ-45 דק'.








>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת