הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

פורים - אזני המן ללא גלוטן

מגוון מתכונים




אוזני המן עם קינמון


חומרים לבצק:

4 כוסות קמח ללא גלוטן "קונדיטור"
¼ כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
150 גרם חמאה
¼ כוס שמן
½ כוס מים

חומרים למילוי:

200 גרם אגוזים טחונים
¾ כוס אב' סוכר חום
2 כפיות קינמון
¼ כוס מים

אופן ההכנה:

1. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים עם כוס.
2. מערבבים את חומרי המילוי וממלאים את העיגולים וסוגרים.
3. סוגרים את העיגול למשולש דק ומהדקים את הקצוות היטב כדי שלא יפתחו בשעת האפייה.
4. אופים בחום בינוני בין 20-30 דקות.



אוזני המן עם שקדים

חומרים לבצק:

2 כוסות קמח "קונדיטור"
¼ כוס קמח טפיוקה
¼ כוס שקדים טחונים דק
200 גרם חמאה
1 ביצה
4 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עד שנוצר בצק נוח לעבודה.
2. מכניסים למקרר לשעתיים.
3. אופים בחום של 160 מעלות בערך 20 דקות.
4. ממלאים עם ממרח תמרים ואגוזים.



אזני המן עם פרג

חומרים לבצק:

11/2 כוסות קמח ללא גלוטן "קונדיטור"
1/2 כוס קמח טפיוקה
1/3 חבילה חמאה
½ כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כפית אבקת אפייה
גרדת לימון
2 כפות ברנדי
מיץ מחצי תפוז (1/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל

חומרים למלית פרג:

½ כוס סוכר
1 כף דבש
¼ כוס מים
1 כוס פרג טחון
2 כפות מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגוררת

אופן הכנת המלית:

1. מבשלים בסיר קטן את הסוכר, הדבש והמים, עד שהסוכר נמס.
2. מוסיפים לסיר את הפרג, בוחשים, מבשלים כדקה ומורידים מהאש.
3. מוסיפים את קליפת הלימון אל התערובת שבסיר ומשהים לצינון.

און הכנת הבצק:

1. במיקסר לשים את כל החומרים ביחד לבצק רך אך לא דביק. אפשר להוסיף קמח או מעט מים לשיפור המרקם.
2. מקמחים את משטח ההכנה ומרדדים את הבצק למשטח דק.
3. קורצים עיגולים בעזרת כוס. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. סוגרים את העיגול למשולש דק ומהדקים את הקצוות היטב כדי שלא יפתחו בשעת האפייה.
4. בעזרת מברשת אפייה מורחים את הביצה הטרופה על אוזני ההמן המוכנות.
5. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 20-15 דקות. אזני ההמן מוכנות כאשר צבען הופך לזהוב.
6. מצננים ושומרים בכלי סגור.


פורים שמח!


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת