הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

קציצות ירק אפויות



חומרים:

1 תפוח אדמה גדול מגורר וסחוט
1 בצל גדול מגורר וסחוט
רבע כרובית קצוצה דק (רק התפרחת)
1 גזר מקולף ומגורר
1 קישוא מגורר וסחוט
2 ביצים
כף קמח חומוס
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
10 עלי כוסברה קצוצים דק
10 גבעולי שמיר קצוצים דק ענף סלרי קצוץ דק, כולל הגבעול
מלח, פלפל שחור, כורכום עלי תימין או מרווה

אופן ההכנה:

1. סוחטים את כל הירקות שגררנו בפומפייה ומערבבים בקערה גדולה ואז מהדקים בתנועת אגרוף את כל הירקות, מוסיפים את קמח החומוס ואם יש צורך מוסיפים עוד מהקמח.
2. מסדרים בתבנית תנור משומנת בשמן זית.
3. אופים בתנור בחום 200 מעלות עד שמשחים אוכלים עם טחינה וסלט.

הערות:
  • אפשר ליהנות מכל הירקות ולהחליף ולגוון עם ירקות שאתם אוהבים. למשל אני מחליפה את הסלרי ב-5 עלי מנגולד קצוצים דק כולל הגבעול הלבן.
  • מומלץ בחום להגיש עם טחינה ירוקה על יד.











>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת