הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

פיתות ללא גלוטן



חומרים:

1/3 כוס קמח חומוס
1/3 כוס קמח טפיוקה
1/3 כוס קמח סויה
2 כוסות 'קונדיטור'
11/2 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כפית משפר אפייה
1 ביצה
2 כוסות מים פושרים
1 כף שמרים (ברוגמן / שמרית)
1/3 כוס שמן

אופן ההכנה:

1. להכניס את כל החומרים היבשים למעט המלח למעבד מזון.
2. לעשות גומה ולהכניס את הרטובים: ביצה, שמן והמים הפושרים. לעבד ולהוסיף את המלח עד שנוצר בצק רך.
3. להניח את הקערה מכוסה במגבת להתפחה כ-3/4 שעה או עד שמכפיל את נפחו.
4. מערבלים את הבצק לאחר שתפח לשהייה.
5. יוצרים תלוליות בכף על נייר אפיה בתבנית התנור ומשטחים בגובה ס"מ.
6. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דק', הפיתות לא צריכות להשחים יותר מדי.
7. להוציא מהתנור לצנן מעט ולעשות פתח כשהפיתה חמה ואז להקפיא.


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת