הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

סלט ברוקולי ושעועית אדומה


חומרים:

1 ראש ברוקולי טרי מופרד לפרחים קטנטנים
1 כפית מלח
1 כוס שעועית לבנה או אדומה מבושלת
1/4 כוס חומץ בן יין
1 בצל סגול, פרוס דק
רצועות פלפל אדום קלוי 
מלח
פלפל טחון
2 כפות שמן זית
צרור שמיר טרי קצוץ דק (לא חובה)


אופן ההכנה:
1. מניחים את הברוקולי בקערה, זורים מעל כפית מח ויוצקים מים רותחים לכיסוי. חולטים 3?4 דקות. מעבירים               למסננת ושוטפים במים קרים
2. חותכים פלפל אדום לרבעים מטפטפים שמן זית ומכניסים לתנור ל-200 מעלות ל-10 דק' או עד שמתרכך, מכניסים     את הפלפל בעודו חם לשקית ניילון ולאחר מס' דק' ניתן לקלפם בקלות, חותכים לרצועות דקות. 
3. מניחים את השעועית בקערה, מוסיפים לשעועית את החומץ, הבצל ורצועות הפלפל הקלוי. מערבבים ומתבלים           במלח ובפלפל. מוסיפים את השמן והשמיר ומערבבים.
4. לפני ההגשה, מוסיפים לקערה את הברוקולי ומערבבים קלות ומעבירים לצלחת הגשה.

הערה: אפשר להוסיף לסלט רצועות חזה עוף מוקפץ או פטריות מוקפצות.


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת