הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

עוגת שוקולד ואגוזים - ללא גלוטן



חומרים:

שקית פצפוצי שוקולד מריר 'כרמית' (250 גר')
5 ביצים מופרדות
11/4 כוסות סוכר
200 גרם חמאה
1 כוס שקדים / אגוזים טחונים
3 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
כפית תמצית ווניל

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר
3 כפות חמאה
75 גרם אבקת סוכר
3 כפות מים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום 180מעלות.
2. ממיסים את השוקולד עם החמאה והסוכר, ומצננים.
3. טורפים את החלמונים לתוך תערובת השוקולד.
4. מוסיפים את האגוזים, הקורנפלור, אבקת האפייה והווניל לבלילה אחידה.
5. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים לקצף יציב. מקפלים את הקצף לבלילה עד שייבלע כליל ומערבבים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.
6. מעבירים לתבנית ואופים חצי שעה. מניחים להצטנן 10 דקות, מורחים את הקרם השוקולד מעל העוגה ומעבירים למקרר.

להכנת הציפוי: ממיסים במיקרו בקערה את כל חומרי הציפוי מערבבים, מצננים ומורחים מעל העוגה.



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת