הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

עוגת שוקולד, אגוזים ותפו"ע - ללא גלוטן



חומרים לעוגה:

6 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר לחלבונים
3 כפות סוכר לחלמונים
3 כפות קקאו
2 כפות קוניאק
1 כף שמן
1 כף קמח תפו"א
2 תפוחי עץ גראנד סמית מקולפים ומגורדים
100 גרם אגוזים קצוצים
תבנית עגולה בקוטר 26 משומנת

לציפוי:

מיכל שמנת מתוקה עם כף אב' סוכר
100 גרם שוקולד מריר משובח
50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החלבונים עם 6 כפות הסוכר לקצף נוקשה.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם 3 כפות הסוכר ומוסיפים בהדרגה את יתר החומרים: קקאו, שמן, קוניאק, תפוחי העץ, קמח תפו"א והאגוזים.
3. מאחדים את תערובת החלמונים עם קצף החלבונים תוך כדי קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את התערובת לתבנית, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, לשעה.
5. מקציפים את השמנת וכף אב' הסוכר לקצף נוקשה.
6. במיקרו ממיסים את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
7. מצננים את קרם השוקולד.
8. מצננים את העוגה ומורחים מעליה את הקצפת, מעל הקצפת מורחים את ציפוי השוקולד כשהוא קר.




>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת