הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

חזה עוף עם פטריות ברוטב לימון


חומרים:

2 חזות עוף מנוקים משומן וגידים
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות ומוצקות
3 גבעולי סלרי שלמים
4 כפות שמן זית
6 עלי מרווה טריים (לא חובה)
6 שיני שום שלמות, קלופות
מלח, פלפל שחור גרוס

לרוטב:

מיץ מלימון אחד
2 כפות חרדל חלק
חצי כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל גרוס
עלי בזיליקום

אופן הכנה:

1. חותכים א חזה העוף לקוביות של כ-2 ס"מ. חותכים את הסלרי לפיסות של 2 ס"מ, כמו כן חותכים את הפטריות     לרבעים.
2. שמים שמן ועלי מרווה במחבת טפלון רחבה וכשהוא חם מאד מכניסים פנימה את קוביות העוף, ממליחים             ומפלפלים. מטגנים כשתיים-שלוש דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ומשאירים בה את השמן.
3. מוסיפים למחבת את שיני השום, הסלרי והפטריות ומקפיצים מס' דק'. מתבלים עם פלפל ומלח.
4. בזמן הזה מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
5. מחזירים את קוביות העוף למחבת ומערבבים.
6. מוסיפים את הרוטב למחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים מס' דקות. מוסיפים פנימה את הבזיליקום ומגישים.



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת