הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

קוגל מתוק קלאסי ללא גלוטן


החומרים:

400 גרם אטריות אורז מלא רחבות (טינקיאדה)
1 כף מלח
1/2 כוס שמן קנולה
3 ביצים
3 כפות קמח אורז מלא
1 כף אב' אפיה
3 -4 תפוחים (גרנד סמית) בינוניים , מגוררים גס
100 גרם צימוקים כהים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/2 כוס דבש / סילאן (טהור ללא סוכר)
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית מלח


אופן ההכנה:

1. מבשלים את האטריות במים רותחים עד שהן מתרככות אך לא יותר מדי. מסננים ושוטפים במים קרים ומעבירים לקערה.
2. טורפים את הביצים ומוסיפים לאטריות. מוסיפים את הקמח, התפוחים, הצימוקים, האגוזים, הקינמון, אגוז המוסקט, הסוכר, והמלח ומערבבים היטב.
3. משמנים תבנית ומעבירים לתוכה את עיסת האטריות. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשעה או עד שהתערובת משחימה.
4. מומלץ להגיש חמים.





>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת