הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

בראוניז מושחתים - ללא גלוטן


חומרים:

200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
2 כפות אספרסו מוכן חם (או 2 כפות קפה נמס)
4 ביצים
1 כוסות סוכר חום דמררה
1 כוס קמח 'קונדיטור'
1/4 כפית מלח
200 גרם ערמונים (באריזת וואקום)
100 גרם שוקולד מריר, שקדים ותפוז (לינדט)

אופן ההכנה:

1. ממיסים בקערה את השוקולד, הסוכר והחמאה ומוסיפים את הקפה ומצננים כמעה.
2. מערבבים פנימה ביצים.
3. מוסיפים קמח ומלח וטורפים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה ומבריקה. מערבבים פנימה את הערמונים ושברי השוקולד.
4. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים כ-25 דקות, עד שמופיעים סדקים בהיקף החיצוני של המאפה בלבד, ושוליו יציבים ותפוחים והמרכז עדיין נמוך ורך. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון לטמפ' החדר (או שעתיים במקרר כדי להקל על החיתוך).


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת