הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

ריבועי פקאן ללא גלוטן - ללא גלוטן


חומרים לתחתית הבצק:

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר
11/2 כוס קמח 'קונדיטור'
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות חלב (עדיף סויה / עיזים)

חומרים למלית:

75 גרם חמאה
1/3 כוס דבש
3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
3 כוסות אגוזי פקאן (300 גרם)

אופן הכנת התחתית:

1. בקערת מעבד מזון מערבבים חמאה עם סוכר, תמצית וניל לתערובת (במרקם פירורי).
2. מוסיפים את הקמח וקורט המלח.
3. מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק.
4. משטחים בידיים לחות את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.

אופן הכנת המלית, הרכבה ואפיה:

1. בסיר מחממים חמאה, דבש עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש גבוהה במשך 1-2 דק'.
2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפקאנים.
3. יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור (ב-180 מעלות עדיין) ל-15-20 דקות, עד שהמלית האגוזים מבעבעת ושחומה.
4. מצננים לחלוטין על השיש (לפחות שעתיים). מעבירים להמשך קירור במקרר לשעתיים נוספות כדי להקל על הפריסה. מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) ופורסים לריבועים. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר ומגישים בטמפ' החדר.



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת