הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

פנקייק ללא גלוטן


חומרים:

1 כוס תערובת קמח 'קונדיטור'
1 כף (שקית - 10 גרם) אבקת אפיה ללא גלוטן
½ כפית מלח
1 כף סוכר
¾ חבילה (70 גרם) חמאה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל טהור
1 כוס חלב עזים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים היבשים: הקמח, אב' אפיה, מלח וסוכר.
2. ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן על האש ולצנן.
3. טורפים את הביצים, תוך טריפה נמרצת, לתוך החמאה החמימה.
4. טורפים את החלב והווניל לתערובת הביצים.
5. יוצקים את הנוזלים לתערובת היבשה וטורפים עד שהבלילה חלקה והומוגנית.
6. מחממים מחבת טפלון גדולה לחום בינוני – גבוה (אין צורך בשימון המחבת).
7. יוצקים כף מהבלילה למחבת החמה ולצידה כפות נוספות ככל שהמקום מאפשר.
8. לאחר דקה או שתים או כשהפנקייק מתמלא בבועות קטנות, אך בטרם התייבשה הבלילה, הופכים אותו בעזרת מרית מתכת דקה או שפכטל מתאים. מוציאים לאחר שלושים שניות נוספות או כשמרכז החביתיה נראה יבש.   
9. עורמים ערימה ענקית, ככל שהיציבות מאפשרת, מניחים קוביית חמאה בראש הערימה ומגישים עם סירופ מייפל.

פנקייקס מוכנים ניתן לשמור במקפיא באריזה אטומה, אפשר להכין 3-4 יחידות ולהקפיא. מחממים במיקרוגל מס' שניות ויש פנקייק מפנקים לילדים. אפשר לשלוח איתם כשהם הולכים לחברים או סתם לחגיגות יום הולדת וכדומה.

אפשר להכין מגוון של מילויים שונים - מילויים כמו פירות, אגוזים, ריבות, רטבים מתוקים, קצפות וכדומה לצד מגדל הפנקייקס. בצורה זו חלק יצירתי חשוב מועבר לאורחים, הבונים 'עוגות שכבות' לפי טעמם ושיגעונם, והפנקייקס מתקבלים פחות דחוסים ורטובים מאלה הממולאים.

מגוון מילויים לפנקייקס:

1. 'פירות יער' ותותים: 2 כוסות של פטל או תותים נקיים, שטופים וחתוכים לרבעים (במקרה של תותים). בהכנת המתכון הבסיסי מוסיפים לכל פנקייק, בדיוק בשלב שעומדים להפוך אותו לצידו השני, כף או שתים של התותים והופכים לשלושים דקות טיגון נוספות או עד שהבלילה אפויה (מציצים למרכז).
2. אגוזים וכדומה: כוס של האגוזים הרצויים. מערבבים לבלילה מהמתכון הבסיסי ומטגנים כרגיל.
3. פירות יבשים: 'משחזרים' ע"י השריית הפירות בקערה עם מים רותחים משהים עשר או חמש עשרה דקות, מיבשים במגבת וחותכים לחתיכות קטנות. בהכנת המתכון הבסיסי מוסיפים לכל פנקייק, בדיוק בשלב שעומדים להפוך אותו לצידו השני, כף או שתים של הפירות והופכים עד שהבלילה אפויה (מציצים למרכז).

הערות:

• חשוב לערום את הפנקייקס לגובה. כדי למנוע התייבשות, לסיים את האפייה ולמנוע התקררות.
• אפשר להפחית את כמות השומן ל 50 גרם (חצי חבילת חמאה).
• אפשר לערבב שמן קנולה וחמאה בכמויות שוות.
• אם הבלילה סמיכה אפשר לדלל אותה במים או חלב.



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת