הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

סהרוני חמאה ושקדים - ללא גלוטן


חומרים:

200 חמאה רכה
1 כוס אבקת סוכר
2 כוסות שקדים טחונים לאבקה / קמח שקדים
3 כוס קמח 'רב-תכליתי' ללא גלוטן
1 כפית אב' אפייה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במעבד מזון מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את השקדים והקמח ומעבדים עד לקבלת בצק. הבצק אמור להיות קטיפתי למגע, נוח לגלגול ולא דביק, אם הוא דביק מוסיפים כף או שתיים קמח.
3. מגלגלים פיסות מהבצק לגליל בקוטר 1 ס"מ 4, מקפלים לצורת סהרון ומניחים על נייר אפיה במרווחים.
5. אופים כ-10-15 דקות, עד שהעוגיות תופחות ומתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות).
6. מצננים (כשהעוגיות חמות הן מתפרקות) ואוכלים לתיאבון. אפשר לשמור בכלי אטום בטמפ' החדר.


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת