הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

מרק שעועית וסלרי


חומרים:

מעט שמן זית
5 מקלות סלרי אמריקאי נקיים וחתוכים לפרוסות דקות
6 שיני שום טריות חתוכות לפרוסות דקיקות
1 כוס שעועית לבנה מושרית ומבושלת
רבע כוס יין לבן
1/2 פלפל אדום חריף
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1 כפית גרעיני שומר
2 ליטר מים
חופן של עלי כוסברה קצוצים בסיום הבישול
גבעול רוזמרין (העלים) 

אופן ההכנה :

1. מחממים שמן זית ומאדים את הסלרי היטב. לאחר כמה דקות מוסיפים את פרוסות השום ואת השעועית הלבנה מערבבים במשך חמש דקות ומוסיפים את כל התבלינים היבשים, היין ולסוף את המים.
2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה וחצי.
3. לבסוף טועמים ומשלימים טעם עם מלח ופלפל לפי מידת הצורך-שתי דקות לפני שמגישים את המרק מוסיפים את צמחי התבלין ומערבבים היטב.




>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת