הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

ראש השנה - עוגת דבש ותפוחים - ללא גלוטן

ראש השנה

חומרים:

13/4 כוסות קמח 'רב-תכליתי' ללא גלוטן
1/2 כוס דבש
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן זית
1 ביצה
1/3 כפית ציפורן טחון
כפית וחצי קינמון טחון
1 תפוחי עץ מזן גרנד סמית, מגולען וקצוץ
6 תמרים מסוג מג'הול, מגולענים וקצוצים
חופן וחצי אגוזי מלך שבורים גס

אופן ההכנה:

1. מערבבים בסיר, על אש קטנה, דבש, סוכר ושמן, עד להמסת החומרים. מסירים מן האש ומצננים במשך 10-20 דקות.
2. מוסיפים ביצה לסיר ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה למדי.
3. מחממים תנור לחום בינוני- 175 מעלות, משמנים תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ במעט חמאה מומסת.
4. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, סודה לשתיה, קינמון וציפורן.
5. מעבירים את תערובת הדבש לקערת הקמח.
6. מוסיפים תפוחים, תמרים ואגוזים ומערבבים בעדינות.
7. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים בעזרת מרית, מנקים את שולי התבנית ומכניסים לתנור.
8. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.


שנה טובה ושפע בריאות!


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת