הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

עוגיות אלפחורס - ללא גלוטן

חומרים:

3/4 כוס אבקת סוכר
150 גרם חמאה
3 חלמונים
1 כוס טפיוקה
3 כוסות קמח 'רב תכליתי ' ללא גלוטן
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
3 כפות קוניאק או ברנדי
קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

1. מכניסים למיקסר את הסוכר, החמאה והחלמונים, מערבבים כ- 2 דקות כדי שהחומרים יתאחדו.
2. מנפים יחד את החומרים היבשים: סוגי הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח, הוניל ומערבבים עד לקבלת בצק.
3. שמים את הבצק במקרר במשך כחצי שעה.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח נקי ומקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ- 5 מ"מ. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח מרמולייט ולשים ביד עד לקבלת בצק שאפשר לעבוד איתו.
5. קורצים עיגולים בקוטר של כ- 5 ס"מ. מסדרים את העיגולים על תבנית שעליה נייר אפייה.
6. מכניסים לתנור ל- 180 מעלות למשך כ- 15-12 דקות. למרות שהעוגיות לא מקבלות צבע חום וזהוב, צריך להוציא אותן מהתנור.
7. מצננים את העוגיות. כשהן קרות מורחים על מחצית מהעוגיות כפית ריבת חלב, וסוגרים אותן בעוגיות שנותרו (כך שיראו כמו סנדביץ' עם ריבת חלב).
8. לאחר שסוגרים את העוגיות אפשר לפזר קוקוס ברווח שבין העוגיות (הוא נדבק לריבת חלב).




>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת