הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

סלט עדשים


חומרים:

11/4 כוסות עדשים/מאש
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
1 עגבנייה קלופה וקצוצה
2 כוסות דוחן
מלח פלפל שחור טחון טרי
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. שורים את העדשים/מאש במים (מאש-לילה, עדשים-לשעה במים רותחים). מסננים שוטפים, שמים
  2. בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים
    עד שהעדשים רכות, מסננים.
  3. מחממים את מן הזית בסיר כבד, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד שהם מזהיבים קלות.
  4. מוסיפים את העגבנייה ומאדים 3 דקות. מוסיפים את הדוחן ומבשלים עוד 3 דקות.
  5. מוסיפים את העדשים והמים, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים היטב את הסיר. מביאים לרתיחה,
  6. מנמיכים את הלהבה עד למינימום ומבשלים 15 דקות.
  7. מסירים מהאש, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
  8. מגישים עם יוגורט מטובל בשום ונענע.


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת