הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

חנוכה - סופגניות אמיתיות 2 - ללא גלוטן

חנוכה

החומרים:

¼3 כוסות קמח 'קונדיטור'
2 כפיות שמרים
קורט סודה לשתיה
1 כפית חמאה
4 כפות גדושות סוכר חום
2 גביעי יוגורט / לבן
2 ביצים
קורט מלח
½2 כפיות תמצית רום
שמן לטיגון
אבקת סוכר
למילוי: לבחירה ריבה / שוקולד / ריבת חלב

אופן ההכנה:

1. מערבבים את גביעי היוגורט עם תמצית הרום לתערובת אחידה.
2. לערבב את השמרים היבשים עם הקמח ולמנוע מגע ישיר עם המלח.
3. מוסיפים מלח, קמח, חמאה, סודה לשתיה, שמרים, ביצים וסוכר.
4. לשים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בצד לשעה לאפשר לו לתפוח (עדיף לכסות עם מגבת לחה).
5. מטגנים בסיר עמוק, בשמן שחומם לחום בינוני (לא גבוה!!!).
6. מוציאים את הסופגניות מהשמן כשהן מקבלות צבע זהוב.
7. ממלאים במילוי הנבחר, מפזרים אבקת סוכר מלמעלה.

הערות:

1. מידת החום הרצויה היא כזו שהבצק מקבל כתמים חומים בהירים רק לאחר כחצי דקה בשמן עמוק.
2. הבצק תופח במהלך הטיגון ולרוב הסופגניות מתהפכות מעצמן.
3. הסופגניות מוכנות בקבלת צבע זהוב אחיד (כהה יותר מסופגניות רגילות) ואז יש להוציא מהשמן.
4. ניתן לבדוק אם הסופגניות מוכנות ע"י שיפוד. אם השיפוד יוצא לח או עם בצק, צריך להחזיר את הסופגנייה לטיגון.




>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת