הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

אזני המן

חומרים:

שקית קמח 'רב תכליתי' (שי של הטבע)

1 כפית אב' אפייה

1/3 כוס אבקת סוכר

2 ביצים

200  גרם חמאה  

1/2 כוס שמן זית

1/3 כוס חלב שקדים / סויה

למילוי:

 שוקולד למריחה, ממרח חלווה, ממרח תמרים, ממרח פרג (חב' מיה מייצרת ללא גלוטן שווה לבדוק).

 אופן ההכנה:

       1.  מחממים תנור לחום בבינוני - 170 מעלות.

2.      מערבבים את כל החומרים היבשים במעבד מזון ומוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות. מערבבים עד שנוצרת תערובת במרקם פרורי.

3.      מערבבים בקערה את הביצים, שמן זית וחלב (איזה שבחרתם).

4.      מוסיפים לתערובת תוך כדי ערבול עד לקבלת הבצק רך וגמיש (לא דביק).

5.      מרדדים לבצק די דק בין שתי דפי אפייה וקורצים עיגולים בעזרת כוס.

6.       שמים את המילוי הרצוי במרכז ומהדקים  בעזרת האצבע את הדפנות ליצירת משולש.

7.      מכניסים לתנור לכ25-30 דקות עד שמשחים מעט.



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת