הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

עוגת פירות קיץ - ללא גלוטן

 
חומרים: 
לעוגה:

50  גר' חמאה רכה / שמן קוקוס

3/4 כוס סוכר

1  ביצה
1  גביע יוגורט (רצוי עזים)
1כוס קמח 'רב-תכליתי' ללא גלוטן
 2/3 כוס שקדים טחונים 
 1/2 שקית אבקת אפיה

כ-3 כוסות פירות קיץ בשלים חתוכים לקוביות (ענבים, אפרסק, שזיף ועוד)

 
ציפוי שטרוייזל:
 

1/4 כוס סוכר

1/3 כוס קמח ללא גלוטן

1/3 כוס פקנים שבורים גס / שקדים שבורים

 1/4 כפית קינמון טחון (לא חובה)
25  גר' חמאה / חמאת קוקוס
 
אופן ההכנה:
 

1.      לחמם תנור ל-170 מעלות.

 

2.      מכניסים חמאה וסוכר לקערת המערבל ומוסיפים את הביצה, מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים גם את היוגורט ומערבלים מעט.

 

3.      מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.

 

4.      מוסיפים לתוך התערובת שהכנו את הפירות החתוכים ומערבלים קלות.

 

5.      מעבירים לתבנית ומיישרים.

 

6.      הכנת השטרוייזל – שמים את כל החומרים בקערה קטנה, בעזרת קצות האצבעות ממוללים את החומרים עד לקבלת פירורים ומפזרים מעל העוגה בתבנית ומכניסים לתנור לאפייה למשך כ-40 דק'.

 

הערה: אני משתמשת בשאריות השקדים הטחונים מהחלב שקדים שאני מכינה כל שבוע.

 
 


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת