הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

עוגיות סנדויץ' - ללא גלוטן







 

חומרים:

שקית 'קמח רב תכליתי' (שי של הטבע)
2 כפיות אב' אפייה
1/3 כוס אב' סוכר
2 ביצים
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/3 שמן זית
1/3-1/2 כוס חלב שקדים / קוקוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בבינוני - 170 מעלות.
2. מערבלים את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות.
3. מערבלים עד שנוצרים גושים ואז מוסיפים את הביצים והשמן, מוסיפים בהדרגה את החלב שקדים / קוקוס עד לקבלת בצק נעים למגע ולא דביק.
4. מוציאים ממעבד המזון, מחלקים ל-4 כדורים.
5. מקמחים את משטח השיש ומניחים את כדור הבצק כשמעליו נייר אפייה. מרדדים מעל נייר האפייה בעדינות לבצק דק.
6. יוצרים עיגולים / כוכבים עם שבלונה ייעודית לעוגיות.
7. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ15-20 דק' עד שהעוגיות מזהיבות ומצננים.
8. מורחים את המילוי הרצוי במרכז העוגייה (בזהירות כי העוגייה פריכה ויכולה להתפורר או להישבר) ומעליה מניחים עוגייה נוספת.

מילויים: ממרח תמרים עם אגוזים טחונים, חמאת שומשום עם סילאן / דבש, ממרח שקדים עם סילאן / דבש, שוקולד למריחה.



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת