הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

עוגיות בצק פריך במילוי תמרים ואגוזים - מעמול - ללא גלוטן




המצרכים

400 גר' קמח רב תכליתי (שי של הטבע)

2 כפיות אבקת אפיה

100 מ"ל מיץ תפוזים טבעי

200 גר' חמאה

3 כפות דבש

למלית: ממרח תמרים ואגוזי פקאן / מלך קצוצים גס

אופן ההכנה

  1. מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים ומעבדים לבצק אחיד ורך.
  2. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. מניחים כדור בצק על נייר אפיה מקומח קלות ומעליו נייר אפיה נוסף ומרדדים לעלה דק מלבני, מסירים את נייר האפייה העליון.
  3. מורחים שכבה של ממרח תמרים ומעליה את האגוזים ומגלגלים לרולדה.
  4. מסמנים עם סכין חדה חריץ על גבי הרולדה לחיתוך קל לאחר האפיה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, אופים 15 דקות.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. משלימים את החיתוך לפרוסות לפי הסימון.


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת