הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

עוגת שוקולד וערמונים - ללא גלוטן

 
חומרים:

150 גרם שוקולד מריר

4 ביצים בינוניות מופרדות

1 כוס סוכר חום

כפית מיץ לימון

150 גרם ממרח ערמונים

100 גרם ממרח שקדים

3 כפות קמח טף בהיר / סורגום

 
הכנת הקרם ערמונים
 

1.      טוחנים 150 גר' ערמונים.

2.      מרתחים בסיר קטן 1 כוס מים עם 3 כפות סוכר ומצמצים עד שמקבלים סירופ.

3.      מערבבים את הערמונים הטחונים עם הסירופ סוכר ומקבלים ממרח ערמונים.

 
הכנה:
 

1.      מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה.

2.      ממסים שוקולד במיקרו מניחים לצינון בטמפ' החדר.

3.      מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת נעשית בהירה.

4.      מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים עם כפית מיץ לימון לקצף יציב.

5.   לתערובת החלמונים מוסיפים ממרח ערמונים, ממרח שקדים ושוקולד מומס, מערבלים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6.  מקפלים את החלבונים בהדרגה לתוך התערובת. מומלץ להוסיף תחילה שליש מכמות החלבונים ולערבב לתוך התערובת. מקפלים בעדינות את יתרת החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.

7.      יוצקים את התערובת לתבנית, אופים כ-20 דקות עד שהעוגה יציבה, אך לא יבשה מדי.  

>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת