הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

המבורגר טבעוני ב-2 גרסאות

 



גרסת עדשים מונבטות

חומרים:

11/2 כוסות עדשים מונבטות ומבושלות
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות גס
1 סלסלת פטריות פורטובלו פרוסות גס
2 גזרים גדולים מגוררים גס (בפומפייה)
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
1/4 כוס שמן זית
2 כפות קמח אורז מלא
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כמון לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מאדים בצל בסיר עםן שמן זית מוסיפים את הפיטריות והגזר ומאדים עד לריכוך, מתבלים עם מלח ופלפל שחור.
  2. מוסיפים את העדשים המבושלות (מבעוד מועד).
  3. מעבירים למעבד מזון וטוחנים הכל יחד במס' פולסים, אין צורך לטחון עד למחית.
  4. מוסיפים את הקמח אורז ומתבלים.
  5. מכינים קציצות בגודל הרצוי ומניחים על נייר אפייה משומן.
  6. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ואופים כ-10 דק' כל צד.


גירסת אורז פרא ועדשים

למגד'רה:

1 בצל גדול קצוץ
2 כוסות אורז פרא
1 כוס עדשים שחורות שטופות
4.5 כוסות מים
שמן זית
מלח, פלפל וכמון לפי הטעם

לקציצות:

חצי מכמות המג'דרה המוכנה
2 סלסילות פטריות טריות (שמפיניון ופורטובלו)
1 בצל בינוני
צרור כוסברה, פטרוזיליה ועלי תרד
פפריקה
מלח, פלפל
שמן זית
1/2 כוס קמח אורז מלא

אופן ההכנה:


1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. למג'דרה: מאדים בצל קצוץ בסיר עם שמן זית, מוסיפים את העדשים והאורז, מערבבים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהמים נספגים והתבשיל מוכן. מכבים את האש ומשאירים מכוסה למשך 10 דקות נוספות.

3. לקציצות: מכניסים למעבד מזון את הפטריות, הבצל והעלים הירוקים לטחינה קלה (פולסים בודדים). מניחים בקערה ומוסיפים חצי מתבשיל המג'דרה המוכנה. מוסיפים מעט שמן זית וקמח אורז מתבלים ומערבבים עד לקבלת עיסה דביקה מעט.

4. יוצרים קציצות המבורגר שטוחות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית. אופים 10-15 דקות, הופכים וממשיכים לאפות 10-15 דקות נוספות, עד שהקציצות פריכות ושחומות מבחוץ ועדיין עסיסיות מבפנים.

הערה: ניתן לשטח את הבלילה בתוך רינג ולדחוס ליצירת המבורגר.




>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת