הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

קיש ברוקולי וכרובית

 
 


החומרים לבצק:
 
21/2 כוסות קמח 'רב תכליתי'
175 גרם חמאה
1 כפית מלח
1 ביצה
1/4 כוס מים
 
החומרים למלית:
 
ראש גדול ברוקולי מופרד לפרחים קטנים
ראש כרובית בינונית מופרדת לפרחים
3 ביצים
1 גביע יוגורט
גבינת פטה עזים מפוררת (רצוי 5%)

2-3 כפות גבינת עזים קשה (קשקבל / גאודה עזים)

3 בצל ירוק קצוץ
 
אופן ההכנה לבצק:
 

1. במיקסר מעבדים את חומרי הבצק: הקמח, חמאה והמלח. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הביצה וממשיכים בעיבוד.

2. מאחדים את הבצק לגוש ומהדקים אותו על גבי תבנית עגולה משומנת קלות  (פיירקס או סיליקון) בידיים או לרדד על גבי נייר אפייה.

3.  דוקרים את הבצק במזלג ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לאפיה קצרה עד שמשנה את צבעו טיפונת.

 
אופן ההכנה למלית:
 

1.      מכניסים לסיר עם מים את פרחי הברוקולי והכרובית ומרתיחים כ-5 דק'.

2.      טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.

3.   יוצקים על הבסיס האפוי קלות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שמתייצב ומזהיב.

  

>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת