העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד. בהצלחה ושפע בריאות!
חטיף קינואה תפוחה - ללא גלוטן
המרכיבים:
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סילאן או דבש
1/4 כוס שומשום מלא
1/4 כוס צימוקים או חמוציות
4 כפות קמח טף / סורגום (ללא גלוטן)
2 חלבונים
50 גרם שמן קוקוס
200 גרם קינואה תפוחה (נמכר בחבילות)
1/4 כוס שומשום מלא
1/4 כוס צימוקים או חמוציות
4 כפות קמח טף / סורגום (ללא גלוטן)
2 חלבונים
50 גרם שמן קוקוס
200 גרם קינואה תפוחה (נמכר בחבילות)
אופן ההכנה:
1. טורפים את החלבונים בקערה.
2. ממסים שמן קוקוס, דבש וטחינה בסיר על אש נמוכה. כשהכל נמס לעיסה אחידה מסירים מהאש.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים את כל החומרים ביחד.
4. יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג דחוס ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים בחום בינוני-נמוך (150-160 מעלות) במשך 15 דקות.
>>