הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

מאפינס בננה ותמרים - ללא גלוטן

 



חומרים:

4 בננות בשלות
7 תמר (מג'הול) קצוצים
1/4 כוס רסק תפוחים
1/3 כוס סילאן
1 ביצה
1/3 כוס שמן זית
קמצוץ מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון (לא חובה)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס קמח סורגום (דורה לבנה)
1 כוס קמח שקדים
2 כפות ממרח שקדים

לקישוט: 

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס מעורבבים עם חצי כפית קינמון וכף חצי סוכר חום (לא חובה)

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-180 מעלות.

1. בקערה גדולה לערבב את החומרים הנוזליים: למעוך בננות, ולהוסיף את הרסק תפוחים,             להוסיף ביצה, שמן, סילאן, קינמון וניל ומלח ולערבב.
2. להוסיף לקערה את סוגי הקמח, אבקת האפייה ואת התמרים ולערבב היטב.
3. להעביר לתבנית מאפינס מסיליקון.
4. לפזר מעל את תערובת אגוזי המלך.
5. להכניס לתנור
6. לאפיה של 20-25 דקות.



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת