הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

פורים - עוגת פרג ותפוז ללא גלוטן


עוגות פרג אני מכינה רק בפורים כי זה מתאים ומזכיר את אזני ההמן המסורתייים לחג הזה. אפשר להשתמש בקמח 'רב תכליתי' ללא גלוטן של 'אשבל' ואפשר בשילוב המפורט להלן, העוגה מצליחה בכל מקרה.



חומרים:


70 גרם חמאה רכה (אפשר להמיר לשמן קוקוס)
4 כפות שמן זית
11/4 כוס סוכר דמררה
2 כפות דבש
גרד קליפת 2 תפוזים
3 ביצים
1 כוס קמח 'קונדיטור'
1/2 כוס קמח תפו"א
11/4 כוס פרג טחון טרי
3/4 כוס אגוזים טחונים / קוקוס
1 שקיק אבקת אפייה
גביע יוגורט
1/4 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים בקערת המיקסר את החומרים הנוזליים: חמאה, שמן, סוכר, דבש, יוגורט ומיץ תפוזים, ומערבבים עד לקבלת קרם במרקם אחיד.
3. טורפים את ביצים בקערית מוסיפים בהדרגה ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.
4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, פרג, גרד קליפת תפוז אגוזים, ואבקת אפייה. מוסיפים לקרם ומערבבים היטב.
5. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת. אופים במשך כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.


חג פורים שמח!


 
 



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת