הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

תבשיל שעועית מאש עלי תרד ועלי קייל


חומרים:

1 כוס שעועית מאש מושרה מס' שעות
1 שן שום קצוצה
1 בצל בינוני קצוץ
מעט שמן זית
2 עגבניות חלוטות ללא הקליפה וחתוכות
צרור תרד (בייבי) וצרור עלי קייל קצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף טחינה גולמית מלאה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את המש ב11/2 כוסות מים עד להתרככותו ומסננים.
2. קוצצים את הבצל והשום ומאדים במחבת.
3. מוסיפים את העגבניות ואת הטחינה ומערבבים מבשלים מס' דק' עד שהעגבניות מתרככות.
4. מוסיפים את התרד ועלי הקייל.
5. מתבלים במלח והפלפל ומבשלים תוך כדי בחישה 5 דקות.
6. מערבבים את המאש המבושל עם הירקות והעלים המבושלים.

הצעות גיוון:

1. אפשר להחליף את התרד או עלי הקייל בעלי מנגולד.
2. אפשר להחליף את המאש בעדשים ירוקות או שחורות.
3. לקראת תום הבישול אפשר להוסיף לתבשיל חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצה.
4. אפשר לבזוק קורט כמון ומעט מיץ לימון על התבשיל.
 


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת