הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

לחם / לחמניות ללא גלוטן ושמרים

 
 
  

חומרים:
 
1/2 כוס קמח קמח טף
1/2 כוס קמח סורגום (דורה)
1/2 כוס קמח תפו"א
2 כפיות גומי קסנטן
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס מים
1/3 כוס מי סודה (לא סודה לשתייה)
 
 
 אופן ההכנה:
 

1.    לחמם תנור לחום של 175 מעלות.

2.   לערבב כל החומרים  היבשים ולאחר מכן את הרטובים במיקסר, את הסודה להוסיף בסוף. לערבל עד למרקם נוזלי מעט.

3.   לחלק את הבצק בתבניות מאפינס מסיליקון. למרוח ביצה ומעליה שומשום, קמח או מה שאוהבים.

 הערה: אפשר להכפיל את כמויות החומרים ולהקפיא את הלחמניות.
 


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת