העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד. בהצלחה ושפע בריאות!
לחם / לחמניות מדגנים מלאים
חומרים:
1. לערבב את החומרים היבשים בקערת המיקסר: סוגי הקמח, משפר אפיה, סוכר, שמרים, מלח.
2. ליצור גומה ולהוסיף את יתר החומרים: ביצה, שמן ומים פושרים. לערבל עד שמתקבל בצק רך מאוד במרקם אחיד.
3. לכסות את הקערה עם הבצק ולהניח במקום חמים להתפחה כ-40 דק'.
4. להעביר את הבצק לתבנית ממתכת מארכת ולהניח שוב להתפחה עוד כ-10 דק'.
5. למרוח ביצה טרופה מעל הבצק ולזרות שומשום מעל.
6. לאפות בחום 180 מעלות טורבו עד שמוכן.
7. לצנן, לפרוס לפרוסות ניתן לעטוף בניילון ולהקפיא.
8. להכנת לחמניות: ליצור כדורי בצק חלקים ולהניח מעל נייר אפיה ולהניח להתפחה, למרוח ביצה ולזרות שומשום מעל.
1. ניתן למרוח מעל הבצק ביצה ומעליה זרעי שומשום, גרעיני חמנייה, קצח ומה שאוהבים.
2. ניתן להוסיף לבצק (בזמן הלישה בקערת המיקסר) גרעיני דלעת, חמנייה, עגבניות מיובשות או זיתים.
3. לפיצה: ניתן לשטח חלק מהבצק על נייר אפיה בידיים רטובות, למרוח רוטב עגבניות ואורגנו (ביתי) ומעליו גבינת עזים 5% ומעליה ירקות קצוצים ולהכניס לתנור לאפיה בחום של 180 מעלות עד שהגבינה מבעבעת ושולי הבצק זהובים.
>>