הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

מאפינס דבש מתובלנות - ללא גלוטן


חומרים:

1/2 כוס חליטת תה (מומלץ צ'אי וונילה אבל כל סוג של תה הולך)

200 מ"ל יוגורט עזים 5% / חלב קוקוס

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס סוכר חום דמררה

250 גר' דבש

2 ביצים

11/2 כוס קמח תפו"א

11/2 כוס קמח אורז מלא

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

כפית קינמון

חצי כפית שורש ג'ינג'ר מגורר

 אופן ההכנה:

      1.      מחממים תנור ל-170 מעלות.

2.      חולטים את שקיק התה במים רותחים, ומצננים.

3.      בקערה טורפים את החומרים הנוזליים: מתחילם עם הביצים ולהן מוסיפים את השמן הנטמע לתוכן ואז מוסיפים את יתר החומרים היוגורט, שמן, התה והדבש ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4.      מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח, קינמון וג'ינג'ר וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. ומוסיפים לתערובת הנוזלית. מערבבים לקבלת בצק נוזלי אחיד.

5.      מעבירים את התערובת לתבנית שקעים מסיליקון.

6.      אופים במשך כ-20 דקות, או עד שהמאפינס מתייצבים ומזהיבים.



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת