העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד. בהצלחה ושפע בריאות!
קציצות אורז אדום ועדשים
חומרים:
3/4 כוס אורז אדום מבושל
1/2 כוס עדשים חומות מבושלות
בצל קצוץ ומאודה
1 כף טחינה גולמית (משומשום מלא)
מלח פלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. טוחנים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מתבלים במלח ופלפל.
4. עורמים תלוליות בכף ומניחים על נייר אפייה משומן בשמן זית.
5. משטחים את התלוליות לצורת קציצות שטוחות מעט עם אצבעות רטובות.
6. מכניסים לתנור לאפייה ל-20-30 דקות.
7. אחרי 15 דקות אפשר להוריד את הטמפרטורה ל-180 מעלות ולאפות עד שהקציצות מקבלות גוון ומתייצבות.
>>