הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

קציצות עדשים


חומרים:

שתי כוסות עדשים שטופות

3 כוסות מים

צרור כוסברה קצוץ

גזר מגורד

קישוא מגורד

בצל קצוץ

2 ביצים

2 כפות קמח עדשים

מלח, פלפל, כמון וכורכום

 

אופן ההכנה:

      1.      לבשל את העדשים במים עד לריכוך, לסנן ולהעביר לקערה.

2.      לאדות את הבצל עד לשקיפות ולהוסיפו לקערת העדשים.

3.      להוסיף לקערת העדשים את יתר החומרים ולערבב עד לקבלת תערובת.

4.      ליצור תלוליות של עדשים על ניר אפיה משומן ולשטח מעט עם האצבעות.

  1. לאפות בחום של 200 מעלות כעשר דקות עד שהקציצות מזהיבות מעט.

הערה: כמשתמשים בעדשים כתומות הכל הופך לעיסה רכה מאוד, כמשתמשים בעדשים שחורות או ירוקות המרקם של העדשים נשמר. 



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת