הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

לחמניות בטטה - ללא גלוטן

 


החומרים:

11/2 כוסות קמח טף כהה / בהיר
11/2 כוסות קמח סורגום / אורז מלא
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט אגוז מוסקט / קינמון (לא חובה)
4 כפות סילאן טהור
1/2 כוס שמן זית
3 ביצים
יוגורט עזים
רסק תפו"ע
2 בטטות בינוניות מבושלת ומעוכות למחית

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: סוגי הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה                 והתבלינים.
2. טורפים בקערה נפרדת את החומרים הנוזליים, למעט הבטטות.
3. מאחדים את שתי התערובות.
4. מוסיפים את הבטטות ומערבבים לתערובת אחידה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית שקעים מסיליקון.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-35 דקות, עד שקיסם המוחדר למאפה           יוצא נקי, הלחמניות מקבלות גוון זהוב שחום.
7. מצננים ואוכלים לתיאבון את מה שנשאר ניתן לעטוף בשקית אטומה ולהכניס להקפאה.

הערה: ניתן להחליף סילאן בדבש ואו להעלות מינון של המתיקות לפי איך שאוהבים.
 


>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת