הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

מתכונים ללא גלוטן

מתכונים ללא גלוטן


העובדה שאני צליאקית (גאה) הובילה אותי למטבח ליצירת מאפים ומתכונים ללא גלוטן. אחרי כ-20 שנות "וותק" בצליאק צברתי ניסיון מקצועי רב הן בתחום הטיפולי הנטורופתי והן בתחום הקולינרי. כאן תמצאו מבחר מתכונים המיועדים למעוניינים בתזונה בריאה, מתכונים לסובלים מרגישות למזון, מתכונים ללא גלוטן לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מתכונים בריאים, טעימים וקלים להכנה. המתכונים מסודרים לפי קטגוריות - מאפים מתוקים, מלוחים, תבשילי דגנים וקטניות, סלטים, מאכלי חגים ועוד.  בהצלחה ושפע בריאות!


 
 

עוגיות ג'ינג'ר - ללא גלוטן

 

חומרים:

  120 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס סילאן

 קורט מלח

1 ביצה

1 חלמון ביצה

23/4 כוסות קמח 'קונדיטור'

50 גרם שקדים טחונים

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כפית אבקת אפייה

2 כפיות ג'ינג'ר טחון

2 כפיות קינמון

 
אופן ההכנה:

      1.      מחממים תנור ל-175 מעלות.

2.      בקערת מיקסר מערבבים את החומרים היבשים: קמח, שקדים, אב' אפיה, סודה לשתיה, סוכר חום, התבלינים וקורט מלח.

3.      בקערה נוספת טורפים את הביצים עם יתר החומרים הנוזליים ומוסיפים לקערת היבשים במיקסר.

4.      מעבדים את החומרים לכדי בצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים כשעה למקרר.

5.      מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עוגיות, הבצק יוצא נעים למגע וניתן לעבוד איתו.

6.      מניחים במרווחים על גבי תבנית אפייה, אופים את העוגיות 20-30 דקות, עד שהן זהובות.

7.      שומרים בקופסה אטומה.



>>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





מאמרים קשורים
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת